966715481 - Plaza del León, nº 2 - 03177 Daya Vieja info.dayavieja@dayavieja.es

Arròs amb Conill

ingredients:

1 kg de conill.
2 carxofes tendres.
1 pot petit de xampinyons.
1 ceba mitjana.
2 tomàquets madurs.
1 pebrot vermell gran.
½ got d’oli d’oliva.
1 cap d’all petita.
Unes brins de safrà sec.
400 g d’arròs.
Sal.

Preparació:

– Es posa a foc viu la paella o cassola de fang amb l’oli. Es posa el cap d’alls i el pebrot a tires fins que estigui fregit, i es reserva, deixant el cap d’alls en l’oli sense que es cremi. Es pica la ceba i es posa a daurar, afegint el conill tallat a trossos mitjans prèviament assaonats amb sal. En una olla bullim les carxofes amb aigua i sal durant 4 o 5 minuts. Abans d’això les haurem netejat de les fulles dures i les puntes i les haurem tallat a trossos.

– Quan el conill comenci a daurar-se s’hi afegeixen els tomàquets ratllats, els xampinyons i les carxofes; quan el tomàquet comenci a estar espès s’afegeix mig litre de brou de carn o aigua calenta i es deixa coure a foc lent fins que el conill estigui prou cuit i el brou hagi desaparegut gairebé del tot.

– Mitja hora abans del moment en què s’hagi de servir, es retira el cap d’all i es tira l’arròs, juntament amb brou o aigua calenta (sempre doble volum de líquid que d’arròs), estant la paella a ple foc; s’afegeix el safrà i dos o tres dents de l’all picats al morter dissolt en una mica de brou i afegint sal si veiem que el guisat de la paella ho necessita.

– Coure a foc fort els primers 15 minuts i col·locar les tires de pebrot per sobre, continuant la cocció uns cinc minuts més a foc més suau.